AKTUELNO

Uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu jeste da Hrvatska vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u "Oluji", izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

-Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma, kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske - naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata.

ŠTA JE SAD OVO PRETEDENTE ZA GRADONAČELNIKA: Šapić državi dužan 2,5 miliona!

Zbog toga, smatra Popović, zvanična Hrvatska danas otvoreno veliča "ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata".

-Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. i zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske - zaključio je Popović.

#Hrvatska

#Imovina

#Nenad Popović

'